/Trojan Dropper Malware gasit in aplicatia CamScanner Android cu peste 100 de milioane de descarcari

Trojan Dropper Malware gasit in aplicatia CamScanner Android cu peste 100 de milioane de descarcari

Cercetătorii de securitate Kaspersky au descoperit un modul si anume Trojan Dropper ascuns in aplicatia Android CamScanner care a fost descarcata de peste 100 de milioane de ori de pe Google Play Store.

După ce au raportat descoperirea Google a eliminat aplicatia afirmand ca „Se pare ca dezvoltatorii de aplicatii au scăpat de codul malware la cea mai recenta actualizare a aplicatiei CamScanner”.

Ca o explicatie a rating-ului slab care este in crestere si a recenziilor utilizatorilor s-a descoperit ca dezvoltatorul aplicatiei i-a adaugat o biblioteca de publicitate ce contine o componenta malware.

De la inceput CamScanner a fost o aplicatie Android facuta sa monetizeze dar se pare ca partea de ads este cea care contine codul trojan.

Modulul numit Trojan-Dropper.AndroidOS.Necro.n este un troian Dropper, un malware, folosit pentru a descarca si instala un Trojan pe dispozitivele Android deja compromise, care se foloseste la infectarea smartphone-urile sau tabletelelor infectate cu alte programe malware.

Cand aplicația CamScanner este lansată pe dispozitivul Android, codul este descriptata si executat.

Drept urmare, proprietarii modulului pot folosi un dispozitiv infectat în beneficiul lor, in orice fel pe care îl consideră potrivit, de la afisarea victimei publicitatii pană la furtul banilor din contul lor mobil.

Astfel se poate prelua controlul dispozitivelor mobile si a datelor de orice tip care sunt depozitate sau tranzitate prin dispozitiv.