/Reguli despre cum cumpar jucarii pentru copii

Reguli despre cum cumpar jucarii pentru copii

Exista reguli pentru cumparat jucarii?

In principiu nu, dar cateva din ideile de mai jos va pot ajuta sa faceti o alegere buna si sa evitati unele greseli.

Jucurile sunt “munca” copilariei. Jocurile definesc starea de curiozitate si nevoia nativa de cunoastere si descoperire pe care o avem de mici. Despre faptul ca ratele la banca ne fac sa uitam toate acestea, e despre un alt post.

Definirea ca personalitate, ca individ incepe de la varste mici si intotdeauna se formeaza cu jocuri. Calitatea jocurilor defineste persoana.

Despre joc

Jocul trebuie sa fie distractiv nu pentru ca cei mici au nevoie de distractie, ci pentru ca repetivitatea stimulilor creeaza plictiseala si taie nevoie de descoperire. Ei nu mai descopera nimic si este firesc sa abandoneze acel joc.

Cum am afirmat, jocul este o munca dar o munca pe care copiii o fac cel mai bine, munca creativa care formeaza si creeaza.

De cele mai multe ori tatii cumpara jucariile care sunt asemenea jucariilor pe care ei le-au dorit de mici. Nu e rau asta, pentru ca-l va face pe tata sa chiar sa se joace cu copilul nu doar sa o cumpere.

Totusi ar fi bine sa se gandeasca si la copil atunci cand ii cumpara jucarii!

Daca copilul nu stie cand sa renunte la joc, parintele trebuie sa intervina. Copilul are energia necesara de a se juca continuu si asta n-ar fi rau daca si-ar gestiona oboseala. Dar cum nu pot face asta parintele intervine, opreste copilul din joc, ii regenereaza energia si-l pregateste pentru etapa urmatoare.

De cate jucarii are nevoie un copil?

Nu de multe. Avand multe optiuni diluati activitatea de “cercetare” si descoperire. Invatati copilul sa nu mai fie exigent ci superficial.

Nu-i umpleti camera de jucarii. Nu-i cumparati zeci de jucarii cum nu-i puneti pe masa zeci de farfurii cu mancare. Chiar daca ar manca din fiecare farfurie care o lingura, nu ar fi masa potrivita.

Trebuie sa aveti timp sa urmariti din cand in cand joaca copilului. Sa o urmariti, sa o studiati nu doar sa va uitati la copil cum se joaca. Daca veti observa indicii care sa determine in anume interes din partea celui mic veti sti ce anume sa faceti si ce sa cumparati pe viitor.

Dati copilului liber si lasati-l sa parcurga ce arie doreste. Faceti asta controlat si fara sa-i transmiteti “te controlez”, “stiu ce faci”, etc.

Ce jucarii sa-i cumpar?

Si ce vrea el dar nu cate vrea. Si ce vrea tatal dar nu cate vrea tatal. Idea este sa se joace cat mai mult cu jucariile cumparate nu doar sa le vada, sa le desfaca si gata, altele la rand.

Indrumati copilul spre jucariile din blocuri de lemn, jucariile ce trebuie manuite, masinute, elicoptere, in general jucariile pe care cel mic le vrea dar adultul se gandeste la ce aptitudini dezvolta copilului.

La ce interval sa-i cumpar jucarii?

Cand chiar se plictiseste sau s-a plictisit de jucariile pe care le are si cand incepe sa le arunce prin casa.

Daca are super suficiente mai faceti sa dispara din ele. Nu le dati, doar le faceti “disparute”. Dupa 3 – 6 luni, pot reaparea printr-o magie! O sa puteti observa reactia si bucuria. Fiti atenti si la celelalte lucruri pe care acel moment de dezvaluie.

Magazine online de unde puteti cumpara jucarii.

… lista se upgradeaza cu noutati.