/Ce este un domeniu premium si ce avantaje aduce?

Ce este un domeniu premium si ce avantaje aduce?

Domeniu in internet este numele pe care il tastati in browser cand vreti sa incarcati o pagina. De exemplu www.app.ro sau www.bid24.ro

Nume acestea se pot rezerva, inchiria in segmente de timp de la 1 la 10 ani pretul fiind functie de firma prin care rezervati domeniul.

Procedura este urmatoarea: pe site-ul firmei mergeti in sectiunea domenii, verificati daca domeniul este liber, completati datele si apoi platiti. Domeniul va fi activat pe intervalul de timp pe cat ati ales sa-l inchiriati.

Va recomandam nshost.ro, mxhost.ro.

Un domeniu bine ales, un domeniu premium este cu siguranta unul dintre cele mai puternice unelte de promovare si vanzare din mediul online.

In Internet numele de domeniu este punctul zero de pornire pentru afacea dumneavoastra fie ca este site de stiri, magazin online sau blog.

Un nume de domeniu premium construiește brandul dvs marca dvs, dar si aduca clienti, trafic organic. Organic este traficul pentru care dvs nu platiti ca sa-l aveti.

Exemplu www.informatii.ro care are trafic pentru ca lumea vrea si isi doreste informatii.

Daca doriti un site cu piese auto o sa tastati probabil in web www.siteauto.ro si nu acnee.

Lista site-urilor cu domeniu premium o puteti gasi dand click pe imaginea de mai jos.

Detinerea unui domeniu premium este esentiala pentru imaginea ta, a companiei tale, este mai important decat orice alt instrument de marketing online – e bine sa stiti ca aproape tot se muta deja in mediul online.

Din acest motiv site-urile cu domeniile premium nu sunt usor de procurat. Nu folosesc termenul de vanzare a domeniilor pentru ca acest lucru nu este (inca) permis in Romania.

Godaddy explica bine ce ce un domeniu, site nu poate avea acelasi pret cu un domeniu oarecare.

Numele de domeniu pe care il veti lua este poate cea mai importanta decizie pentru business-ul online.

Selectarea numelui de domeniu va avea un impact major asupra traficului si implicit asupra afacerii dvs.

Ce obtineti?

Recunoastere Instant a bradnd-ului

Domeniile sunt considerate “premium” daca sunt memorabile si usor de scris; doua elemente de branding care sunt in mod obisnuit foarte costisitoare.

Autoritate si Incredere

Domeniile premium ofera de asemenea clientilor un sentiment de incredere si autoritate. Utilizatorii vor avea, de exemplu, mai multa incredere in a face afaceri cu www.fonduri.ro versus www.e-fonduri-xxx.ro.

Beneficii SEO

Numele de domenii premium influenteaza clasamentele listarii in motoare de cautare si ajuta la achizitionarea de link-uri si autoritate. ( cititi aici despre SEO )

Traffic Direct – Organic

In functie de nume si de activitate domeniul premium genereaza volume mari de trafic direct de tip organic si mentin traficul dobandit prin reclame.

Avantaje marketing si in Marketing

Un nume de domeniu premium este baza perfecta pentru toate reclamele care nu sunt bazate pe internet, cum ar fi panouri publicitare, anunturi tiparite, TV, radio etc. Deoarece domeniile premium sunt usor memorabile.

Mult mai multe accesari si implicit bani

Ca o concluzie, un domeniu premium inseamna, pe langa toate aceste avantaje extraordinare si foarte multi bani economisiti. Spre exemplu reclama online poate costa cu pana la 70% mai putin.

Concluzie:

Odata ce site-ul este gata, fie ca este magazin online, blog, forum sau etc, aveti nevoie de vizibilitate. Un domeniu premium asta va ofera.

Fara trafic nu veti capata autoritate, nu veti aparea pe primele pagini in motoarele de cautare. Aceste lucruri costa dar avand un domeniu premium puteti face asta cu costuri mult mai mici.

Poti vinde greble si pe usi si pe siteu-ul grebledevanzare.ro dar vanzand unelete pe gospodar.ro clientii il vor tine minte, plus ca poti vinde acolo nu doar greble ci toate cate ii trebuie unui gospodar la casa lui. E clar!

Site-urile premium costa, simtiti ca va doare sufletul sa sa dati 500-3000 eur pe un site premium, dar ganditiva ce bine este sa vinzi si sa-ti mearga bine afacerea. Lucrurile bune costa si aveti nevoie de lucruri bune ca sa va mearga bine.